Bijles geef ik aan basisschoolkinderen, Middelbare scholieren en studenten MBO of HBO. Dit kan individueel of in kleine groepjes (maximaal 5 personen). Je komt minimaal 5x een uur. Ik help je verder!

Leren leren

Hoog- of meerbegaafde kinderen hebben op de basisschool over het algemeen niet echt hoeven leren. Het lukte “gewoon”. Als deze kinderen naar de Middelbare school gaan, moeten ze ineens gaan leren. Hoe doe je dat? En wat als het nu eens niet “gewoon” lukt? Met “Leren leren” ontdekken kinderen dat ze moeite moeten doen, motivatie en doorzetten van belang zijn en leren ze dat fouten maken niet erg is. Dit traject kan individueel of in een klein groepje (max. 4 kinderen) gevolgd worden.

Maar ook voor andere kinderen en studenten kan leren leren veel opleveren.

Hoe plan ik, een mindmap maken hoe doe je dat, informatie ordenen en opslaan, hoe leer IK?!

Bijles taal en/of rekenen

Soms is het handig dat niet alleen de juf/meester maar ook iemand anders je helpt met rekenen en/of taal. Ik kijk samen met het kind hoe hij handig kan gaan rekenen. Hoe doe je dat en waar heb je extra hulp nodig? Wat wil je leren? Ook bij taal kijken we samen naar wat je nog moeilijk vindt en hoe je je dat eigen kan maken. Mijn stelling is: als een kind zelf kan uitleggen hoe het zit, wordt de stof beheerst!

Ook kan ik studenten coachen op weg naar hun taal- en/of rekentoets. Begeleiding specifiek afgestemd op de hulpvraag van de student. Toets gerichte begeleiding. Speciaal voor MBO en HBO studenten is het mogelijk om in kleine groepjes gecoacht te worden. Eventueel kan dit op je eigen school plaatsvinden. We leren van en met elkaar!

 

spel groep